L’altra ràdio – La Generalitat posarà en òrbita dos nanosatèl·lits

Cinto Niqui presenta L'Altra Ràdio
Cinto Niqui presenta L’Altra Ràdio

La Generalitat de Catalunya posarà en òrbita dos nanosatèl·lits per millorar les comunicacions en zones de difícil accés i donar millors serveis a diferents sectors de l’economia i societat catalana.

El llançament del primer es farà proper 20 de març. Aquest petit satèl·lit, desenvolupat per Sateliot i fabricat per Open Cosmos, oferirà serveis de connectivitat global d’Internet de les Coses (IoT) a tot el territori català, fins i tot en zones de difícil accés o que no tenen cobertura de les xarxes de telecomunicacions terrestres convencionals.

L’altra satèl·lit es de dedicarà a l’observació de la Terra i podrà obtenir imatges des de l’espai en diferents bandes espectrals per a l’estudi del territori. També farà l’anàlisi de la productivitat dels cultius i dels sòls; prevenció i detecció d’incendis forestals; planificació i supervisió del desenvolupament urbà i rural; gestió de l’aigua, a més del seguiment, control i protecció del medi i de l’activitat marítima. El llançament d’aquest nanosatèl·lit està previst per a mitjans del 2022.

Ho explica Eduard García-Luengo a la seva secció de Comunicacions a l’Espai.

L’altra ràdio es pot escoltar a Ràdio 4. En FM, TDT o per Internet, al web de RTVE http://www.rtve.es/alacarta/audios/programa/rne_rne4-live/1712438/ Al satèl.lit Hotbird 13B, a 13E, per 12.303 V SR 27500 DVB-S2/8PSK FEC 3/4.Al satèl·lit Astra 1M, a 19.2E, per 11.6265 V SR 22000 DVB-S/QPSK FEC 5/6.

A la carta trobareu els programes ja emesos al web de RNE http://www.rtve.es/podcast/radio-4/laltra-radio i el dos últims espais al web del programa http://www.altraradio.cat

Fuente: https://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/Categorías:Programa DX

Etiquetas:, , , , ,

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: