L’altra ràdio – El BSC construirà el primer ordinador quànti

Cinto Niqui presenta L'Altra Ràdio
Cinto Niqui presenta L’Altra Ràdio

Leonardo Bautista, investigador senior del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), comenta el projecte Quantum Spain, un ecosistema de computació quàntica basat en tecnologia europea.

Aquest projecte, que inclou la construcció i posada en marxa del primer computador quàntic del sud d’Europa, estarà operatiu a finals de 2022 i s’instal·larà a la seu del BSC. La previsió és que l’ordinador disposarà d’un primer xip de dos cúbits operatius a finals del 2022 i progressivament anirà incorporant noves versions de xips fins arribar als 20 cúbits el 2025.

Hi participaran 25 universitats, així com centres de recerca i infraestructures de 14 comunitats autònomes, que col·laboraran per crear un ecosistema espanyol de computació quàntica. Preveu, a més, la creació d’algorismes quàntics aplicables a les necessitats de la indústria i el sector públic.

L’altra ràdio es pot escoltar a Ràdio 4. En FM, TDT o per Internet, al web de RTVE http://www.rtve.es/alacarta/audios/programa/rne_rne4-live/1712438/ Al satèl.lit Hotbird 13B, a 13E, per 12.303 V SR 27500 DVB-S2/8PSK FEC 3/4.Al satèl·lit Astra 1M, a 19.2E, per 11.6265 V SR 22000 DVB-S/QPSK FEC 5/6.

A la carta trobareu els programes ja emesos al web de RNE http://www.rtve.es/podcast/radio-4/laltra-radio i el dos últims espais al web del programa http://www.altraradio.cat

Fuente: https://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/Categorías:Programa DX

Etiquetas:, , , , ,

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: