L’altra ràdio – Com seran el microxips del futur

Cinto Niqui presenta L'Altra Ràdio
Cinto Niqui presenta L’Altra Ràdio

L’investigador sènior del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNSLeonardo Bautista explica com seran els microxips del futur. L’empresa Intel i el BSC-CNS han posat en marxa un laboratori d’investigació de microprocessadors per desenvolupar microxips propis basats en la tecnologia RISC-V de codi obert.

La inversió en aquest projecte és de 400 milions d’euros, desemborsats de forma anual durant 10 anys. En cinc anys s’haurien de poder fer servir els primers microxips d’aquesta generació i està previst que el supercomputador Marenostrum 6 pugui ser construït amb aquests nous microxips.

L’altra ràdio es pot escoltar a Ràdio 4. En FM, TDT o per Internet, al web de RTVE http://www.rtve.es/alacarta/audios/programa/rne_rne4-live/1712438/ Al satèl.lit Hotbird 13B, a 13E, per 12.303 V SR 27500 DVB-S2/8PSK FEC 3/4.Al satèl·lit Astra 1M, a 19.2E, per 11.6265 V SR 22000 DVB-S/QPSK FEC 5/6.

A la carta trobareu els programes ja emesos al web de RNE http://www.rtve.es/podcast/radio-4/laltra-radio i el dos últims espais al web del programa http://www.altraradio.cat y https://altraradio.wordpress.com/

Fuente: https://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/Categorías:Programa DX

Etiquetas:, , , , ,

A %d blogueros les gusta esto: