L’altra ràdio – L’ordinador quàntic del BSC

Cinto Niqui presenta L'Altra Ràdio
Cinto Niqui presenta L’Altra Ràdio

El catedràtic de la Universitat Politècnica de CatalunyaJordi Torres, del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), explica que el consorci de supercomputació de la Unió Europea ha escollit el BSC om un dels sis centres que allotjaran la primera xarxa europea de computació quàntica. La nova xarxa europea de computació quàntica estarà disponible el segon semestre del 2023. La nova infraestructura suposarà una inversió de 12,5 milions d’euros. El nou ordinador quàntic que s’instal·larà al BSC tindrà el potencial d’augmentar de manera notable l’impacte de la investigació i la innovació en permetre solucions que superin les capacitats dels actuals supercomputadors. Aquesta fita és un dels primers resultats del programa Quantum Spain, iniciat el 2021 pel Govern a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA) i coordinat per la Red Española de Supercomputación (RES).

L’altra ràdio es pot escoltar a Ràdio 4. En FM, TDT o per Internet, al web de RTVE http://www.rtve.es/alacarta/audios/programa/rne_rne4-live/1712438/ Al satèl.lit Hotbird 13B, a 13E, per 12.303 V SR 27500 DVB-S2/8PSK FEC 3/4.Al satèl·lit Astra 1M, a 19.2E, per 11.6265 V SR 22000 DVB-S/QPSK FEC 5/6.

A la carta trobareu els programes ja emesos al web de RNE http://www.rtve.es/podcast/radio-4/laltra-radio i el dos últims espais al web del programa http://www.altraradio.cat y https://altraradio.wordpress.com/

Fuente: https://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/Categorías:Programa DX

Etiquetas:, , , , ,

A %d blogueros les gusta esto: