L’Altra Ràdio – Rellotges que mesuren el sucre de l’organisme

Cinto Niqui presenta L'Altra Ràdio
Cinto Niqui presenta L’Altra Ràdio

El doctor en Ciències de la Comunicació Joan Francesc Gras parla dels rellotges intel·ligents que mesuren el sucre (glucosa) de l’organisme. Permeten mesurar el sucre en sang sense ser invasius, sense haver de punxar a la persona. La forma de fer-ho no està del tot clara. Hi ha algunes tecnologies com la de sensors infrarojos de longitud d’ona curta i alguna altra. Samsung i altres marques ja tenen algun model a la venta. Apple encara no. Quan es millori la seva falta de fiabilitat, aquests rellotges intel·ligents suposaran que milions de persones diabètiques podran deixar de punxar-se per controlar el seu estat.

L’altra ràdio es pot escoltar a Ràdio 4. En FM, TDT o per Internet, al web de RTVE http://www.rtve.es/alacarta/audios/programa/rne_rne4-live/1712438/ Al satèl.lit Hotbird 13B, a 13E, per 12.303 V SR 27500 DVB-S2/8PSK FEC 3/4.Al satèl·lit Astra 1M, a 19.2E, per 11.6265 V SR 22000 DVB-S/QPSK FEC 5/6.

A la carta trobareu els programes ja emesos al web de RNE http://www.rtve.es/podcast/radio-4/laltra-radio i el dos últims espais al web del programa http://www.altraradio.cat y https://altraradio.wordpress.com/

Fuente: https://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/Categorías:Programa DX

Etiquetas:, , , , ,

A %d blogueros les gusta esto: