L’altra ràdio – El supercomputador MareNostrum 5

Cinto Niqui presenta L'Altra Ràdio
Cinto Niqui presenta L’Altra Ràdio

El catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, Jordi Torres, del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), fa una primera presentació del que serà el superordinador  MareNostrum 5 que s’ha començat a muntar a les noves instal·lacions del BSC-CNS al campus de Pedralbes de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Parla dels xips acceleradors d’Intel que es faran servir i de la nova generació d’arquitectures informàtiques basades en plaques d’Envidia. A més fa un calendari de quines parts es començaran a provar abans del proper estiu. El MareNostrum 5 estarà entre els millors supercomputadors del món i suposarà un pas més cap a les capacitats exaescala, la propera frontera de la supercomputació.

L’altra ràdio es pot escoltar a Ràdio 4. En FM, TDT o per Internet, al web de RTVE http://www.rtve.es/alacarta/audios/programa/rne_rne4-live/1712438/ Al satèl.lit Hotbird 13B, a 13E, per 12.303 V SR 27500 DVB-S2/8PSK FEC 3/4.Al satèl·lit Astra 1M, a 19.2E, per 11.6265 V SR 22000 DVB-S/QPSK FEC 5/6.

A la carta trobareu els programes ja emesos al web de RNE http://www.rtve.es/podcast/radio-4/laltra-radio i el dos últims espais al web del programa http://www.altraradio.cat y https://altraradio.wordpress.com/

Fuente: https://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/Categorías:Programa DX

Etiquetas:, , , , ,

A %d blogueros les gusta esto: